Jag har anmält mig till Nano. För det verkar kul. Och jag gillar att skriva. Och jag har ju berättelser på lut, även om vissa tar väldigt lång tid att skriva.

Idag fick jag en ny idé, men nu är jag för trött för att göra något vettigt med den.

Nano verkar alltså gå ut på att skriva en novell på 30 dagar. Den ska innehålla 50000 ord. Det låter som många. Men det kanske det inte är.

Jag tänker se detta som ett test eller så. Om jag inte blir klar kanske jag blir tillräckligt inne i en berättelse för att faktiskt skriva klart den. Förhoppningsvis leder det till en bok eller något liknande jag kan dela med mig av på nätet. Jag gillar när jag har skapat saker som kan delas ut på nätet. =)

För att inte glömma bra idéer (eller dåliga eller galna eller… ja idéer jag inte vill glömma helt enkelt) har jag skrivit upp dem i min mobil i en shopping-list-app. Eller om den var gjord för att skriva ToDo-saker i. Sak samma, det spelar ju mindre roll.

Sedan satte jag upp en hemlig wiki som jag lösenordsskyddade så att jag kan skriva upp vad karaktärerna är för ena och göra översikter över tänkta kapitel och annat. Anledningen till att jag lösenordsskyddade är för att ibland är det lättare att skapa när man vet att ingen kan se det halvfärdiga arbetet. Då vågar man ta ut svängarna lite mer och lita på att man kan göra en bedömning senare om det var vettigt eller inte utan att någon dömer en.

Vi får väl se hur det går. Berättelsen kommer iaf bli fantasy-aktig. Tror jag. En del av den iaf. Vi får se, som sagt. Det är roligast om man inte vet i förväg vad som kommer hända.

Fast nu hade jag ju tänkt bestämma den övergripande historien i förväg… Hm. Men om en av karaktärerna får för sig att göra hyss som förstör min plan så är det inte mitt fel, ok? 😉

Det börjas 1:a november och håller på hela den månaden. Jag har egentligen för mycket planer i november. Så kan det gå.