Piratpartiets valsedlar har som bekant tryckts och delats ut till ansvariga engagerade personer över hela landet. Partierna som redan sitter i riksdagen behöver inte visa sådant engagemang, utan kan lugnt lita på att deras valsedlar läggs ut av funktionärer i alla vallokaler och platser för förtidsröstning.

Men för partier som Piratpartiet, som ännu inte kommit in, behövs riktiga hjältar.

Själv har jag anmält att jag kan hjälpa till var det behövs i Västerås genom att klicka på “Boka mig” bredvid “Roll: Vallokaljour” på denna sida. Att jag har skrivit upp mig där hindrar absolut inte att du också gör det. Jag kan inte hela tiden, men hjälper till när jag kan.

Idag var en sådan dag. Sjukdom och elände hade slagit till mot två av våra tappra aktivister, och superVidde var tvungen att hoppa in.

Min cykel döpt till Ninja efter Max motorcykel i Dark Angel stod troget och väntade i gryningsljuset. Välanvänd som den är hade en spindel valt att bygga ett nät för att maximalt dra nytta av diverse vinddrag hög hastighet kan skapa.

Första anhalten var biblioteket på Råby Centrum. Vallokalen var lätt att hitta och valarbetarna hjälpte till med att sätta allt i bokstavsordning. Bara att pinna vidare, alltså.

Stadshuset var lite knepigare. Dörren som användes förra året för samma ändamål hölls låst och ingen information verkade finnas, utom att “besökare hänvisas till entrén vid Fiskartorget”.

Där hittade jag en stor (?) skylt på dörren som informerade om att förtidsröstningen minsann var i full gång. Eller det var så jag tolkade den tillsammans med “ÖPPET”-skylten i alla fall. Väl därinne uppdagades att någon redan lagt dit valsedlar. Hm. SuperViddes jobb var redan klart.

Vidare mot MDH, där det väl fortarande borde behövas lite snabba hjälteinsatser! Klockan närmade sig tiden för startpunkten för mitt arbete alldeles för snabbt, men det kan inte hjälpas när demokratin står på spel!

Högskolan har en stor trevlig entré, och innanför finns ett bibliotek. Eftersom den första destinationen för dagen varit ett bibliotek fördes tankarna med viss lätthet dit även om det inte fanns någon skylt med pil åt det hållet.

Högskolans bibliotek var dock misstänkt tomt på de gröna skärmar som är så karaktäristiska för platser där röstning sker i vårt land. Ungdomarna satt vid datorer och blippade med något som förhoppningsvis var skolarbete och såg inte alls ut att vara i färd med att förändra samhället medelst röstning i alla fall. Kanske förändrade de på helt andra vis…

Efter att ha ställt frågor på svenska och engelska till massor av elever som av någon anledning övade sig i den brittiska nationalsporten (köande) utan vidare framgång sökte jag istället utomhus.

Där hittade jag den enorma (?) skylten som kunde ha pekat mig åt rätt håll från början om jag bara haft ögonen med mig, och så var uppdraget klart med flera minuter till godo.

Äntligen kunde jag klappa mig själv på axeln och tänka att jag gjort en viktig insats för demokratin idag.

Har du också gjort en liknande insats? Då är du också en hjälte. Berätta gärna om det på din blogg eller i kommentarerna. Allas insats är lika viktig!

EDIT-länkar: Kampanj uppmanar till medhjälp till demokrati.
Fler hjältar: Jacob, futuriteter, Projo

Flattr: Flattr this