I onsdags morse meddelades jag att jag finns med i valberedningens förslag till styrelse inför årsmötet. Jag svarade att det var kul att de valt mig eller något i den stilen. Det var tidigt på morgonen, och jag hade inte riktigt kommit igång i tankarna ännu.

Jimmy, tyckte dock att det inte var säkert att valberedningens förslag skulle användas alls med tanke på den motion som lagts angående direktdemokrati. Som tur var användes ordet direktdemokrati inte alls på det sätt jag skulle använt det i motionen, vilket gjorde den lite bättre, men jag är ändå helt mot den. Och det är inte för att jag är nominerad av valberedningen.

I korthet handlar motionen om att slopa begreppet valberedningen helt inom Piratpartiet. Men det spelar nog ingen roll. Med tanke på den feedback som finns i tråden ser den inte ut att gå igenom.

Nåja, det är i alla händelser spännande att jag föreslagits till styrelsen. Jag hoppas jag kommer kunna leva upp till alla de höga tankar många verkar ha om mig. Det är smickrande och lite läskigt. Men jag gör mitt bästa, som alltid.

Vidare tipsades jag om att Värmland tänker starta en lokal förening som stödjer Piratpartiet, liknande den som Östgötapiraterna ämnar starta. Syftet med dessa verkar vara att säkra att partistöd från kommun och landsting kan erhållas, och även bättre säkra att bidrag som lämnas lokalt stannar lokalt. Vi har ju ett löfte om att så ska ske, men det låter som att det inte är reglerat i stadgar. Nu ska jag erkänna på en gång att jag inte hunnit så långt som att läsa stadgarna. Och eftersom jag snart får besök får det nog vänta tills imorrn. Skriv gärna i kommentarerna hur det ligger till! =)

Hursomhelst verkar ju dessa föreningar ha ett helt annat syfte än den jag och mina partikamrater försökte skapa här i Västmanland. Vårt syfte var att lättare kunna bedriva partiarbetet på ett mer ordnat sätt. Som det fortfarande är nu är det svårt att hålla ihop folk. Vi har VL och 3 vVL. Sedan har vi KL och vKL i Västerås. Utöver det har vi arbetsgrupperna:

Arbetsgrupp – ansvarig
Parley – Hanna Dönsberg
Lokalval – Anders Lindbäck
Kulturbukten – Jonas Nordgren
Piratöl – Anna Wallsten
Social events – Mattias Lennartsson
Piratfika – Johanna Julén
Webbplats – Johanna Julén

Det är alltså ovanstående personer plus Emil Isberg som innehar alla posterna på Valkrets- och kommunnivå här i Västerås. Jag hade gärna sett att man valde en styrelse åtminstone Valkretsnivå. För när 17 ska vi få personer hinna göra allting? Och varför tycker inte resterande medlemmar i valkretsen att det ger något att engagera sig? Valkretsledare Jonas Nordgren har sagt upp sig från jobbet för att hinna jobba med Piratpartiet. Den lyxen tänker inte jag unna mig. Mest för att jag tycker om mitt jobb för mycket, men också de där gröna papperslapparna som de ger mig… =)

Så eftersom jag redan nu känner att det är ont om tid har jag sagt att jag endast tänker inneha en roll i PP i taget. Om jag blir invald i styrelsen lämnar jag alltså som kommunledare och arbetar som aktiv medlem lokalt istället. Det innebär att jag dyker upp på events och hjälper till, men inte att jag planerar dem.

Så nu vet ni! Nu ska jag se om min vice är redo för morgondagen. Det är kommunmöte, och bland annat måste bestämma om vi ska köra miniparley i form av motionsskrivarverkstad den 13:e mars.