I lördags på kongressen besökte Rick oss lagom länge för att tala. Jag hade gärna sett att han var där längre, men kan förstå att han kanske inte ville tränga sig på.

Under Ricks föreläsning (eller vad man ska kalla det) fick han frågan av Mab om varför han inte sagt ifrån när Amelia velat få hjälp av partiet fram till att hon tillträder i Bryssel.

En del hårda ord hade tydligen slängts fram och jag satt nästan i chocktillstånd. Så säger man väl inte till varandra? Inte i vårt parti?

Rick svarade med att det är nödvändigt för styrelsen att ha högt i tak för att kunna arbeta, och att han inte hade någon åsikt och därför inte sa något. Sedan lade Amelia ner sin förhoppning att få hjälp av PP, så då behövde han ju inte säga något.

Jag blev väldigt konfunderad av att han inte ville ta ansvar för sina handlingar. Nu tyckte jag ju inte att det var rätt forum att ta upp frågan, så jag var glad att det inte blev diskussion av det, men inte så bra svarat som jag hade förväntat mig.

“Högt i tak” har man när man är ensamma. När man möter människor måste det finnas respekt.

Jag kan förstå att man inte säger något på en gång i ett samtal. Vissa frågor kan vara komplexa och svåra, och då kan det vara dumt att haspla ur sig en åsikt innan man har något vettigt att komma med. På så sätt kanske det var föredömligt att sitta tyst. Men när andra inte gör det måste ju någon ta ansvar. Om inte just då, så efteråt.

Jag skänker gärna pengar till Amelia, och tycker det var idiotiskt om man inte ens ville diskutera. Det kunde ju tex finnas ett motlöfte om senare donationer till partiet. Hon kommer ju tydligen tjäna fett med pengar även om hon planerar att anställa så många den lönen räcker till. Det hade nog styrelsen missat, låter det som. Är det någon som startat en insamling som inte är kopplat till partiet?

Jag hoppas nu att det inte var hela styrelsen som lät så illa, men när man sitter tyst så hörs man inte. Då låter det som att man håller med.

Som vanligt vill jag att vi snarare lär oss av det hela än ställer oss och pekar finger. Inte för att det inte är förtjänt, utan för att det inte är konstruktivt.