Nu har vår tingsrätt, som är belägen här, i Sverige, bestämt att en site som inte ligger i sverige ska sluta drivas av några som inte bor i Sverige och inte längre är inblandad i den enligt de själva.

 

 

Artikel på SR:

De är förbjudna att ta del i driften av The Pirate Bay och kan de tvingas betala 500 000 kronor var i böter om de fortsätter, säger Monique Wadsted.

Man får väl anta att de är svenska medborgare (för det vet jag inte om de är), eller kan rättsystem i andra länder besluta att jag ska sluta med saker här?

Frågan är hur detta ska kontrolleras.

Peter Sunde till TT:

Dessutom är varken Fredrik eller Gottfrid involverade i det här. Och hur ska rätten kunna bevisa att någon av dem faktiskt gör någonting? Så det blir ett ganska tunt hot rakt ut i luften.

Personligen är jag inte längre säker på vart hårdvaran landade i slutändan. det senaste jag läste var Ukraina. Har vi agenter där? =) Kollar de vilka som rör sig i närheten av servrarna? Hur kollas det vilka som loggar in på admin-sidan?

På något sätt känns det inte som att det finns lagligt utrymme för detta. För ok, om det hade gällt att sluta upp med dumheterna de är dömda för hade jag haft förståelse. Men sedan dess har man ju sagt “Nehepp, vi fick inte hålla på så här, så vi går och gör det någon annanstans”.

Iofs står det i domen att brottet anses begånget i Sverige för att man kommer åt internet i Sverige. Vilket borde betyda att svenska lagar gäller på hela internet. Det blir ju bara absurt. Jag brukar bli förbannad när USA tror att de kan bestämma över vad vi får göra här. Ska lilla Sverige verkligen bestämma över hela internet?