Här sitter jag mitt i natten och har kapitulerat. Jag har länkat och haft mig till medlemsmötet som Piratpartiet har. Men jag har inte haft tid att vara med själv. Tänkte att jag skulle ägna mig åt det ikväll, men jag hade en del att läsa, och så ville jag diska också. Avloppet i mitt hus är knas och det gör att om man lämnar saker i diskhon blir de smutsiga på ett mycket läskigt sätt genom att vatten kommer upp när grannen diskar. Bleh.

Sedan tog de två timmarna slut. Klockan blev 22 (jag kommer hem ca 20:00 när jag jobbar sent) och trådar stängdes. Eller de är öppna, men känns stängda…

“Sluttid för yrkanden torsdag kl 22.00”.

Jag vet att jag kan säkert påverka, men jag känner mig så ofokuserad idag. Som att för mycket information är tillgänglig, och jag borde ha koll på allt, men det har jag inte. Jag har ju för guds skull inte ens koll på vad skillnaden mellan partiledning och partistyrelse egentligen är och vilka som ingår i dem. Jag trodde jag visste, och kanske finns infon därinne i min hjärna någonstans, men allt är väldigt abstrakt och byggt på en massa regler som jag inte klarar av att överblicka just nu.

En dag ska jag läsa om det, för informationen ligger ju där framför mig! *pekar* på internet. Men idag orkar jag inte. Imorgon hinner jag inte, för jag ska tvätta och jobba. Jag hinner förresten bara med en halv tvättid, men det går inte att boka halva tvättider.

Hanna har skrivit en del om parley, om jag inte redan länkat dit. Där nämns provvalet i kommentarerna, och jag undrar hur många som missuppfattade syftet med detta.

Det var bara funktionärer som fick rösta i provvalet och när jag väl var inne och nosade på det så verkade det vara över.

Hur det kunde bli ett tillräckligt statistiskt underlag för att ta beslut om kvotering och annat kan man ju faktiskt ifrågasätta. I alla fall så faller ju argumentet “det blir inte så stora ingrepp” som jag själv använt tidigare. För det kan man inte veta.

På det stora hela känner jag mig mest förvirrad idag. Och lite ledsen, för jag ville helst känna mig delaktig i medlemsmötet, men har fått inse att det inte är möjligt med mitt schema. Känslan av delaktighet, alltså.

Nästa gång det är möte på forumet måste vi styra upp det i köttvärlden runtikring så att vi kan hjälpa varandra. För när jag ser någon skriva på skype att de läst på forumet i 2 timmar om yrkanden som redan lagts men som lagts igen av andra och inte fått ny information, då orkar inte jag.

Jag skulle vilja se en närvarolista i protokollet. Och då vill jag att det noteras vilka som gjort inlägg i forumet under mötestiden. För att visa hur stor del av våra ca 50000 medlemmar som varit delaktiga i den här demokratiska verksamheten.