Enligt min humla har skrivit varför vi inte bör avlyssna och spara information om vår befolkning.

Om jag tillåts sammanfatta så är det för att vi inte vet var informationen till slut hamnar, och för att ingens mjöl faktiskt är helt rent, men vissas är smutsigare än andras.

Definitionen av rent mjöl kan även komma att ändras. Har vi sparat en massa information och vi får fel (enligt min mening då) ledning av landet (tex nazister genom val eller något land som ockuperar oss (försvaret är väl ganska effektiviserat=nedmonterat nu för tiden, har jag för mig)), ja, då kan det ju hända att personer vars idéer eller förehavanden är allmänt obekväma för den regimen trakasseras genom att man utnyttjar de orenheter som finns i den personens mjöl, men även personens släktingar och/eller vänner.

Det är det starkaste skälet, tycker jag. För att man inte vet vart informationen hamnar. Sedan följer naturligt en massa effekter på folks beteenden av det också, tex självcensur i vad som borde vara privata samtal….