Segerfest i natt

artpirateafpgiInatt såg jag de vackraste siffror jag sett i hela mitt liv, tror jag. Det var siffror som betydde att demokratin får en chans i EU. Det var siffror som betydde att vi nått ut med vårt budskap till tillräckligt många för att få ett mandat. Det var stort. Stämningen var på topp och vi jublade och skrek. Vi dansade och log.

Så nu är jag lite trött. Men ack så glad. När siffrorna presenterades, de siffror vi väntat oss med tanke på opinionsundersökningarna, blev allt så verkligt. Vi skriver historia. Vi förändrar världen. Vi bygger kunskapssamhället och skrämmer vettet ur etablerade partier. För lite vett har de, även om de inte alls har vett att lyssna på vad unga väljare tycker är allra viktigast.

Jag vill tacka alla som röstade på oss så att vi får visa Europa vart skåpet borde stått redan från början. Nu börjar arbetet med att styra upp EU så att det blir någon ordning. Det första som ska hyfsas till är Telekompaketet och ACTA. Därefter får vi se vad som ska göras, men det viktiga är att vi kommer ha en röst där den kan höras ordentligt. Där besluten tas som påverkar större delen av alla beslut som tas här hemma i vår egen riksdag.

Medierapporteringen fungerar ju inte så bra från Bryssel, men min förhoppning är att vi kommer kunna berätta vad som sker under de närmsta fem åren. Så att EU blir mer demokratiskt. Man kan ge folket en röst, men talar man inte om vad alternativen innebär kan folket inte ta ställning. Det är inte demokrati. Det är inte ett kunskapssamhälle. Men vi ska ordna upp det. Tillsammans.

Flattr this!

9 reaktioner till “Segerfest i natt”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratbloggar
 3. Ja det var mycket roligt att se siffrorna rulla in igår kväll och se PP ta mandat i EU parlamentet. Jag hoppas och lyckönskar PP att dom ska lyckas nere i EU parlamentet och verkligen göra skillnad, samtidigt tar min lite pessemistiska sida över och slår mig över huvudet med statestik… EU Parlamentet har 785 mandat, 18 av dessa mandat är Svenska, och en av dessa 18 tillhör PP, oddsen för stora förändringar kanske inte är så stora i detta ljus, däremot hoppas jag innerst att PP kommer lyckas med att belysa och informera, för det har banne mig de ”etablerade” partierna totalt misslyckats med! Samt informera andra ledarmöten om vad integritet och internet verkligen handlar om.

  Jag hoppas också att PP inte drar ner eller kyler av nu med vinden i ryggen, för om PP ska kunna ta sig in i Riksdagen nästa år måste PP få ännu fler röster till antalet än vad dom fick i detta val, för om man räknar kallt med antalet röster PP fick och antalet som deltog i valet totalt, skulle PP få 3,5-3,7% i riksdagsval, då vi traditionellt har 80% röstande mot 40% i EU valet (baserat på om PP skulle, till antalet få samma antalet röster). Det innebär att PP måste jobba ännu hårdare och ännu mera för att nå riksdagen, men med medarbetare som PP har och den energi som har visats (och med ”gammel” partiernas idioti) är det knappast en omöjlighet.

  PP till Riksdagen 2010!

  Sen ser jag ännu mer fram emot nästa EU val, för det sammanfaller med det nationella valet i Sverige, får se hur valspurterna och kampanjerna ser ut då…

  Tiggers senaste bloggpost: BiPolar vs Suicide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.