artpirateafpgiInatt såg jag de vackraste siffror jag sett i hela mitt liv, tror jag. Det var siffror som betydde att demokratin får en chans i EU. Det var siffror som betydde att vi nått ut med vårt budskap till tillräckligt många för att få ett mandat. Det var stort. Stämningen var på topp och vi jublade och skrek. Vi dansade och log.

Så nu är jag lite trött. Men ack så glad. När siffrorna presenterades, de siffror vi väntat oss med tanke på opinionsundersökningarna, blev allt så verkligt. Vi skriver historia. Vi förändrar världen. Vi bygger kunskapssamhället och skrämmer vettet ur etablerade partier. För lite vett har de, även om de inte alls har vett att lyssna på vad unga väljare tycker är allra viktigast.

Jag vill tacka alla som röstade på oss så att vi får visa Europa vart skåpet borde stått redan från början. Nu börjar arbetet med att styra upp EU så att det blir någon ordning. Det första som ska hyfsas till är Telekompaketet och ACTA. Därefter får vi se vad som ska göras, men det viktiga är att vi kommer ha en röst där den kan höras ordentligt. Där besluten tas som påverkar större delen av alla beslut som tas här hemma i vår egen riksdag.

Medierapporteringen fungerar ju inte så bra från Bryssel, men min förhoppning är att vi kommer kunna berätta vad som sker under de närmsta fem åren. Så att EU blir mer demokratiskt. Man kan ge folket en röst, men talar man inte om vad alternativen innebär kan folket inte ta ställning. Det är inte demokrati. Det är inte ett kunskapssamhälle. Men vi ska ordna upp det. Tillsammans.