Igår fick jag ett kuvert från skattemyndigheten med information om hur mycket skatt jag behöver sätta in på mitt skattekonto i år.

Jag trodde faktiskt att det där skulle ge med sig med tiden i och med att bolaget de beskattar genom att kräva pengar av mig är avvecklat.

Så fel jag hade.

Imorgon före jobbet ska jag ringa dem och se om jag verkligen måste skicka in en massa papper eller om de inte kan använda hjärnan i det här fallet.

Jag menar, de tror inte på saker de får reda på från aktieinvest om de inte har ett papper från mig där jag intygar att de vet vad de pratar om. Vilket jag inte vet bättre än skattemyndigheten egentligen, kan man tycka, men det är väl bara att arbeta med systemet. Försöka stryka katten medhårs och hoppas att den inte blir överstimulerad och klöser skiten ur en.

Drog jag metaforen för långt nu? Vet inte. Det är ju lite så det känns…