Läs denna… insändare? Debattinlägg? Jag vet inte vad det är, men upplysande var det iaf! Det är nästan skrämmande hur dåligt minne mänskligheten har. Tänk också på vad mannen i denna film säger.

Och nu vet jag att jag kastar sten i glashus. Jag var aldrig bra på historia i skolan. Jag lyckades till slut få godkänt på gymnasiet, efter andra försöket på komvux. Det går in genom ena örat på mig och ut genom det andra. Det känns inte relevant förrän det finns kopplingar till vad jag är upprörd över här och nu. Då blir det såklart viktigt. Jag kan nog tänka mig att det finns fler som funkar som jag. Är det därför mänskligheten så lätt leds i samma fällor om och om igen som om historien inte lärt oss någonting?

EDIT: Nu ska länken till filmen funka. Jag hade blandat ihop och länkat till fel film, och den har mystiskt försvunnit från sin plats. Men det är en annan historia.

Tags: