Historia, tack!

Läs denna… insändare? Debattinlägg? Jag vet inte vad det är, men upplysande var det iaf! Det är nästan skrämmande hur dåligt minne mänskligheten har. Tänk också på vad mannen i denna film säger.

Och nu vet jag att jag kastar sten i glashus. Jag var aldrig bra på historia i skolan. Jag lyckades till slut få godkänt på gymnasiet, efter andra försöket på komvux. Det går in genom ena örat på mig och ut genom det andra. Det känns inte relevant förrän det finns kopplingar till vad jag är upprörd över här och nu. Då blir det såklart viktigt. Jag kan nog tänka mig att det finns fler som funkar som jag. Är det därför mänskligheten så lätt leds i samma fällor om och om igen som om historien inte lärt oss någonting?

EDIT: Nu ska länken till filmen funka. Jag hade blandat ihop och länkat till fel film, och den har mystiskt försvunnit från sin plats. Men det är en annan historia.

Tags:

Flattr this!

En kommentar till “Historia, tack!”

  1. Känns som om jag borde skriva ett blogginlägg i min blogg om det här.. Med tanke på att det är mitt namn som står med längst ner på debatt inlägget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.