Johanna Nylander skriver som vanligt klokt om vad som händer i rättssverige när det gäller fildelning. Att ens kalla fildelning för stöld är barnsligt och demonstrerar en dumhet hos personen som gör det (kallar det för stöld) som borde göra att alla tappar förtroendet för denna. Och som Johanna påpekar, 43 kronor, vad är det att hetsa upp sig för?

Men jag antar att de åtalar pga princip och inte sak. Och att personen som fildelat antagligen har fildelat mer än de fyra låtarna. Men om man ska tala om stöld, då måste man ta reda på hur många låtar personen skulle inhandlat om han inte laddat ner någonting på olagligt sätt. Det är enligt min mening omöjligt.

Och jag förstår att de vill skrämma resten av sverige genom att dra människor inför rätta. Men hur många de än åtalar så kommer de åtalade vara så få jämfört med antalet lagbrytare, så folk kommer fortfarande tänka “det händer inte mig”. Liksom folk tänker att de inte kommer dö när de sätter sig i en bil. Och det är inte alls någon dum jämförelse.

Jag önskar att alla bara kunde inse vad det är de håller på med. Tills dess tänker jag rösta på piratpartiet. Rättvisa är ingenting värt om man inte har frihet.