…är i grunden en bra idé. Men jag skrev ändå på en protestlista på grund av det verkliga problemet. Visst skulle jag sluta köpa bensin. Om det fanns ett alternativ. Jaja, man kan gå. Men jag har skavsår just nu, så det tar hela dagen, och det gör ont. Man kan cykla, men någon stal min cykel. Om det fanns kollektivtraffik hade jag kunnat använda mig av den. Men det fattar jag väl att det inte skulle vara lönsamt att införa bara för att jag vill 2 km åt ett håll.

Sedan den kollektivtrafik jag har erfarenhet av har aldrig utgort ett fullvärdigt alternativ till bilen, eller ens till promenaden. Inte ens när det tog 45 minuter att gå till jobbet var det värt att ta bussen. Om det var svinkallt eller regnade kanske, men var det fint väder gick det fortare att gå, och man slapp läskiga fyllon och arga busschaufförer. Men hade man en bil var det värt 5 minuters biltur för att slippa samma promenad. Och om jag valde mellan bussen och bilen: vilket skämt! Bilen var ju billigare.

Så vad jag egentligen protesterar mot är den undermåliga kollektivtraffiken vi har i det här landet. Hur ska man kunna övertala någon att åka kollektivt när det inte går? Och i fallet SJ blir ju folk av med jobbet (iaf indirekt, man väljer hellre han med bil som alltig kommer i tid) pga sena tåg och annat.

Sen så kan man ju undra om det finns några siffror som pekar på att konsumtionen minskar med priset. I annat fall är det en verkningslös straffskatt. Iofs får staten inkomst av det, men det är inte lätt att förstå varför just de i glesbygderna ska ge staten dessa pengar.