Byråkrati 4 ya

I oktober förra året råder det delade meningar om vart jag var under två dagar. Jag hävdar att jag var sjuk, medan Posten hävdar att jag inte var det. Sak samma vad sanningen är. Jag har gått med på att Posten låter det vara ogiltig frånvaro och inte ger mig de hundralappar jag skulle fått om jag jobbat. Jag jobbade ju inte, så förlusten är inte så stor, tycker jag.

Nu undrar A-kassan varför det är färre inrapporterade timmar från Postens sida under oktober. Jag ringde dem och förklarade som det är, att vi är oense, men att Posten säger ”ogiltig frånvaro”. Men det räcker ju såklart inte. Att jag påstår att jag inte var på jobbet fast jag skulle vart det innebär väl att min ersättning blir högre (eller lägre, kanske, jag vet inte. Kanske sprollar det, som norrlänningarna säger) än om jag inte skulle varit på jobbet alls.

A-kassan vill ha ett intyg. Annars tror de mig inte. Frågan är ju bara vad de tror om saken? Jag frågade vad som händer om jag inte skickar in detta papper. Jo, det är skitenkelt; då kommer de aldrig att ge mig några pengar alls. Oavsett hur arbetslös jag skulle vara. Det är inte för att de anser att jag inte har rätt till några pengar, utan för att att deras uppgifter då skulle vara ofullständiga.

Jaha, så det är ju bara att ringa till grmc. Fast nu hittar jag inte numret. Det är ”numret-finns-inte-ton” på 166168, som jag trodde det var. Likaså på 166120. Eniro vet inte, och det står inte i telefonkatalogen. Det var tusentals kunder före mig i kön till posten kundcenter, och då vet jag ändå inte om de vet vad numret är. De vet ju inte vad postnumret till nya adressen är… Ska ta och fråga någon som jobbar där vad det är. Men alla har msn och är aldrig online samtidigt som jag. Varför har alla msn för? Det suger ju!

Flattr this!

5 reaktioner på ”Byråkrati 4 ya”

 1. det är väl bra, finns ju många fussskkkaaarreee. Men byrokrati är ju nice :I

  I usa däremot hade du inte ens haft en fack, för då hade du blivigt uppsagda om du gått med i ”the onion”. så det är bara välja, bli uppsags med omedelbar verkan utan nån ersättning men o andra sidan inge mer pappersexersis, eller få ersättning för arbetslöshet.

  men det är lite jobbigt med facken, för mig tog det 3 månader att få nå pengar, fick iofs det retroaktivt men smal tröst dock.

  2 dagar kan jag dock inte förstå varför dom gnäller över, säg att du öh, var död den dagen lr nå.

 2. Jag har ju redan berättat för dem hur det ligger till. Men de måste ha papper på det. Och fuska? Hur skulle jag kunna vinna på detta? Om de utgår från att det som är sämst för mig var sant, då skulle jag godta det, men de kan inte göra det. Måste ha en underskrift på det ena eller andra från arbetsgivaren, annars sätter de sig med armarna i kors och skriker ”ofullständiga uppgifter”. Det är det jag inte fattar. Men de ska få sina papper. Bara jag får tag på grmc nån gång.

 3. mmm precis, när jag vart arbetslös skickade jag in anstälningsbevis/arbetsgivarintyg men det räkte inte, dom ville veta vad jag gjort senaste 12 månaderna (intyget var bara god för 6), så jag fick typ en kompletering på studier, som jag skickde tillbaka med ett medelande som sa precis det kundtjänst bad min skriva, dvs att dom skulle räkna ut stämplingen på den tiden. Men nej, en månad senare så ringde jag igen och då sa dom att jag måste ha intyg från min ”förra” arbetsgivare, dvs när jag bode i piteå. men dom måste ha orginal annars är det inte giltigt.

  Efter nån vecka till, efter 3 medlanden till min handläggare (på medlemsvebben/internetkassan) så ringde jag igen och frågade wtf som hände. Då fick jag veta att en kopia fungerar bra, som undantag, för denna gång. så jag ringde SIF och bad dom skicka en kopia.. Paff, 3 dagar senare så var allt gjort och jag fick pengarna utbetalade idag.

  Jävla crapbull..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.