I oktober förra året råder det delade meningar om vart jag var under två dagar. Jag hävdar att jag var sjuk, medan Posten hävdar att jag inte var det. Sak samma vad sanningen är. Jag har gått med på att Posten låter det vara ogiltig frånvaro och inte ger mig de hundralappar jag skulle fått om jag jobbat. Jag jobbade ju inte, så förlusten är inte så stor, tycker jag.

Nu undrar A-kassan varför det är färre inrapporterade timmar från Postens sida under oktober. Jag ringde dem och förklarade som det är, att vi är oense, men att Posten säger “ogiltig frånvaro”. Men det räcker ju såklart inte. Att jag påstår att jag inte var på jobbet fast jag skulle vart det innebär väl att min ersättning blir högre (eller lägre, kanske, jag vet inte. Kanske sprollar det, som norrlänningarna säger) än om jag inte skulle varit på jobbet alls.

A-kassan vill ha ett intyg. Annars tror de mig inte. Frågan är ju bara vad de tror om saken? Jag frågade vad som händer om jag inte skickar in detta papper. Jo, det är skitenkelt; då kommer de aldrig att ge mig några pengar alls. Oavsett hur arbetslös jag skulle vara. Det är inte för att de anser att jag inte har rätt till några pengar, utan för att att deras uppgifter då skulle vara ofullständiga.

Jaha, så det är ju bara att ringa till grmc. Fast nu hittar jag inte numret. Det är “numret-finns-inte-ton” på 166168, som jag trodde det var. Likaså på 166120. Eniro vet inte, och det står inte i telefonkatalogen. Det var tusentals kunder före mig i kön till posten kundcenter, och då vet jag ändå inte om de vet vad numret är. De vet ju inte vad postnumret till nya adressen är… Ska ta och fråga någon som jobbar där vad det är. Men alla har msn och är aldrig online samtidigt som jag. Varför har alla msn för? Det suger ju!