Jaha, då var man 700 spänn fattigare, men man blev av med syrrans bord och stolar. Och så den gamla soffan som förpassats till balkongen pga utrymmesbrist. Och pinnveden som jag envisades med att kalla stolar.

Myrorna ville inte ha soffan, för dynorna var slitna, och inte Jerrys gamla tv-bänk heller, för den var ful, sa de. Så de fick vi kasta. De tog emot mitt tidningsställ (mycket bra liten grej, men man ANVÄNDER den ju inte) och ena stolen. Den andra ramlade isär, så jag bestämde att den var dödsdömd.

Efter Myrorna och återbruket (där man slänger allt myrorna inte vill ha) åkte vi hela vägen till Hölö med ett nästan tomt släp. Det kändes lite onödigt, men jag visste inte alls hur vi annars skulle fått dit bordet och stolarna. Och syrrans tv. Fast tv:n ville hon visst inte ha. Det hade jag missat/glömt.

Mamma var stressad över något med fikabröd och att hon inte vattnat blommorna. Hon hade nämligen planerat en fika när jag och Micke kom över, men det hade ju inte varit så lätt, för vi hade ju varit så luddiga om när vi skulle komma. Hade vi vetat det hade vi ju kunnat ta med någe fikabröd. Och sagt till lite mer i förväg att vi skulle komma. Men jag tycker det blev ganska lyckat ändå! Mormor och morfar kom ner (de bor ju bredvid mamma) och fikade, och morbror Lennart. Gunilla (moster) skulle kommit över, men halva familjen var drabbade av nån form av magsjuka, så det blev grattande per telefon ist.

Just ja, för jag fyller år på fredag. Men alla som glömt det kan vara alldeles lugna, för jag har haft extremt svårt att komma ihåg det själv. Det är lixom flyttdagen, inte födelsedagen i mitt huvud.

Nu ska jag sova och inte sitta här och skriva dåligt formulerade blogginlägg. Eller så ska jag mysa med Micke. Det har varit fullt upp hela dagen tills nu, känns det som.