Micke:

Du anmodas härmed göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. De ska även bifoga de här korta reglerna i sina inlägg.

Jaha, det var inte lätt. Speciellt med tanke på att de bloggar jag läser till största delen är Mickes kompisar, juh. Men iaf:

1. Jag har samma problem när det gäller projekt som Micke. Jag är skitbra på att sätta igång projekt. Och även på att sätta igång andra i projekt, men sen är jag trött på det hela. Enda sättet att få något färdigt är att jobba med andra. Då jobbar jag på av lojalitet mot dem. Förutsatt att de verkar tycka att det är viktigt, dvs.

2. Ibland beter jag mig på sätt som ingen begriper sig på. Inte ens jag. Jag brukar däremot försöka förstå vad 17 det är jag pysslar med ganska fort, och har en teori om det hela nästan genast. Tex kan jag bli hysterisk över saker utan att fatta vad det beror på.

3. Jag har på sista tiden haft en förmåga att stöta mig med folk då jag av någon anledning tagit på mig uppgiften att säga det där ingen vill höra. Speciellt på jobbet. Till exempel tror jag inte att man kan få folk att göra jobbiga saker som de inte vill göra och har skaffat sig hundra personliga ursäkter för att inte göra. Inte genom att sätta upp en lapp iaf. Folk är dock i allmänhet logiska i tanken, men inte i handling (tror jag), och när man påpekar att “det där kommer inte funka fast det borde göra det” blir folk sura.

4. Jag tycker matematik är skitkul. Och jobbigt. Räkna ut krångliga formler är jättejobbigt, men man blir så glad när man är färdig. Det känns exakt likadant för mig som att programmera, och jag programmerar gärna saker som bygger på matematiska regler. Sedan kan jag sitta och titta på program som följer enkla regler men ter sig slumpmässiga hur länge som helst. Det är som någon slags sammanslagning av ordning och kaos som fascinerar mig. Och lavalampor!

5. Jag dricker för mycket kaffe. Alldeles för mycket. Men det är gott. Och så är jag beroende. Men innan jag fått mitt kaffe kan det vara svårt att fatta att det är kaffe jag behöver för att komma igång. Då kan jag sitta hela dagen och inte få nåt gjort, och till sist slår det mig att dricka kaffe, och så är det ultrafart som gäller. =) Fast ofta innebär det bara att jag skriver snabbt på datorn.

Sådär. Nu ska vi se om vi hittar någon att utmana? Vad händer annars? Ramlar himlen ner på mig?
*tar skydd under sängen*

ps: 6. Jag kan offra hela min trovärdighet i nästan vilket sammanhang som helst om det innebär att det blir roligt.