Att stänga av TV:n

Idag pratade jag med min lagledare om vår flytt till Jokkmokk. Hon skulle kolla upp om jag kan få tjänstledigt ett halvår (ifall allt går åt skogen däruppe), och hur lång uppsägningstid jag egentligen har. Jag trodde det var 2 mån, men nu säger alla 3.

Sedan tänkte jag på hur det egentligen alltid händer något på jobbet. Alltid är det något på gång. Och i Västerås också. Att sluta på jobbet är som att stänga av TV:n och inte kolla på nästa avsnitt av den där såpan man brukar följa. Att flytta är lite samma sak. Eller iaf som att byta kanal. =)

Men TV:n står ju i källaren nu, trots att jag följde typ varenda såpa som gick en gång i tiden. Iofs tankar jag en del såpor nu… Nu vet jag inte riktigt vad jag pratar om längre. Iaf så är det lite läskigt att tänka på att flytta, och det blev väldigt verkligt när jag pratade med Jenny om det hela. Jag har ju bott i samma lägenhet väldigt länge nu, och känner mig väldigt hemma här. Det är tryggt och allt. Men det har funnits trygghet tidigare, och när jag bestämt mig för förändring har jag aldrig ångrat mig efteråt, så jag tror inte att det är någon skillnad nu. Men det är klart att det känns läskigt… *svammel svammel*

Flattr this!

11 reaktioner på ”Att stänga av TV:n”

 1. eh ska ni flytta upp till jokkmokk?!

  nu blommar löken! Hörde Viklund nämde att det kanske var en bra ide med tanke på erat ”projekt”.

  men mer än det har ja inte hört..

  nu vart jag dock nyfiken!

 2. Vi har ju sagt det, men du är ju så förvirrad, så du glömmer väl bara bort allt… jag tror iaf vi gjort det. Men jag är så förvirrad, så jag glömmer bara bort allt. Men Micke säger att han har sagt det!

 3. Han har inte sagt det, då ljuger han *skakar på huvudet*. Och/Eller så är han förvirrad!

  Han har sagt han kommer upp över jul! Hörde detta första gången via Viklund då ja pratade med han.. O det var nån månad sen.

  Men great news indeed!

  (Blogger borde ha en edit funktion så man kan korrigera sina stavningsfel o gramatikproblem)

 4. bra med lång uppsägningstid..
  iaf om dom säger upp en.

  Vissa andra har bara 1 månad tom attm an jobbat x antal år, då får man 2. sen efter 5 år eller nå får man 3 månader..
  sen blir det inte bättre.

  Farsan hade 6 månader uppsägning.

 5. Jag har ju vart anställd i 3 år… Men jag ringer just nu till arbetsförmedlingen och ska höra med dem om reglerna för friår. Det stod om det i tidningen igår, och lät väldigt bra, tyckte jag.

 6. friår är bra, men du får inte arbeta under den perjoden (eller, hur det var, eget företag får du no starta). Dock är det kommunen som betalar så ska du bo i jokkmokk måste du no ansöka där eller hur det nu är. Men oandra sidan, ingen behöver ju veta att du har flyttat mer än bekanta. Lär ju inte behöva göra en adressänring direkt.

 7. Mja… det funkar ju inte att få all post till en lägenhet där någon jag inte känner bor. Och det kan ju inte vara så att jag ska söka i Jokkmokk. Ska en arbetssökande därifrån jobba på posten här ist för mig? Det funkar ju inte. Men jag ska ner och prata med dem, sa han jag pratade med i telefon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.