Hittade en bra debattartikel. Alla ni som sitter och läser aftonbladet hela dagarna: läs DN ist. Där jobbar de seriösa journalisterna. Om det finns några.

Tyckte speciellt att nedanstående stycke på ett mycket bra sätt beskriver min åsikt:
“Piratkopiering är ett allvarligt, globalt problem. Konsumenter skall inte köpa olovligt kopierade dvd- eller cd-skivor. Dessa produceras ofta i stora volymer av den organiserade brottsligheten. Det är här vi hittar “pirater” i ordets rätta bemärkelse.

Däremot är det upprörande att även konsumenter som kopierar exempelvis musik för privat, icke-kommersiellt bruk, får denna stämpel på sig. Uttryck som “stöld” utropas hela tiden, utan att någon som helst distinktion mellan olika typer av kopierande görs. Privata konsumenter är vare sig “pirater” eller “tjuvar” och industrin måste sluta kalla dem detta.”

Edit: Däremot får man inte upp någonting alls om man söker på “rootkit” på deras sida. Så det kanske inte var världens bästa nättidning. Fördelen med aftonbladet är väl att med mängden skit de häver ur sig så kan man anta att man kan hitta sanningen bland allt annat.