Lan och fjärrskrivbord

Burre, en gammal kompis från LTD hade lan i helgen, och bjöd in mig och Micke, eftersom vi bor på samma gata. Det var mycket trevligt, och najs att man kunde gå hem och sova (fast det är egentligen fusk). Det spelades ett par styckna spel och Burre byggde lite halflife-banor och delade med sig av program och lite kunskaper. Tyvärr fastnar ju ingenting i mitt huvud… Jag roade mig lite med Megahal, som stundtals häver ur sig rätt knäppa grejer. =)

Nu är man hemkommen, och jag lurade just ut hur man använder fjärrskrivbord i xp. Så nu har jag minskat på trasslet med min lagringsburk. Tror jag iaf.

Flattr this!

4 reaktioner till “Lan och fjärrskrivbord”

  1. RDP (remote desktop nånting) är suveränt. Den som finns i XP (2003 också) är det bästa terminalprogget som finns i min mening, enda problemet är att det INTE stödjer D3D eller OpenGL.. RealVNC gör det dock, enda trista med det är att prestandan är urusel jämfört med RDP.

    Jag använder RDP hela tiden, sitter med det över internet så ja kan köra progg som ja inte kan/får/orkar/ids köra på jobbet. 😛

  2. Haha! Synd bara att jag inte lurade ut hur man stänger av den andra datorn. Hela poängen var ju att jag inte orkade dra in en extra skärm och tangentbord. På går ju bra…

  3. om du vill stänga av den kan du använda ”task manager” (aktivitetshanteraren) och där ska stäng av vara i nån av menyerna där uppe, alteratift får du sifta bekanstap med shutdown (starta en dos promt o skriv shutdown /? så får du lite hjälp). Jag brukar skriva, om jag vill stänga av datorn i fråga shutdown -s -t 1 (-s = shutown t= timer 1 = tiden för timer i sek). -r rebootar istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.