Det är powermeet i Västerås. Det verkar innebära att folks hjärnor slutar fungera och att de glömmer vilka regler som gäller på olika platser. Sånt brukar ju inträffa vid olika festivaler, men just vid powermeet så är det lite värre, eftersom det hela handlar om att åka omkring med bilar. Till exempel verkar folk i bilarna ha glömt bort att ett övergångställe vars ljus inte fungerar är obevakat (och alltså har fotgängare företräde). Inte tänker de på att det kan vara en bra idé att sakta in när de ser att det är folk vid ett sånt. Inte heller är det lätt att komma ihåg att det är förbjudet att köra om på och före (var det 10 meter?) ett övergångställe. Och så det dummaste av allt: Nu när det är fest kan vi ju tumma lite på alla regler, så då går det bra att röka vid bensinpumpen!

Har folk glömt att lagar och regler har kommit till av en anledning? Typ… få se nu… att skydda folket från att göra illa sig mm!

Nu vet jag inte om de infört några slags undantagsregler vid övergångställena, eller om de på fullaste allvar påstår att dönickarna i bilarna är en parad som jag som fotgängare inte får bryta. Men om de tycker det har de ju stängt av hela centrum för mig, eftersom de åker runt runt i en formation inte helt olik en cirkel.