http://www.rich-lee.com/shortfilms.htm

Fick mig att tänka på en bild jag målade upp en gång; tänk om alla människor såg likadana ut tills man hade pratat med dem. Alla var bara representerade som nån symbol eller nåt tills du hade gjort dig en uppfattning om deras personlighet. Då fick de utseende efter vilken uppfattning om dem du hade. Så före du pratat med någon skulle du inte veta om det var en tjej eller kille, lång eller kort, smal eller tjock osv. Det vore… helt annorlunda iaf.

De jag pratade med då förstod inte alls fördelarna. Såg bara nackdelar. Ja, såklart det finns nackdelar, men det gör det ju nu med. “Då vet man ju inte om det är en tjej eller kille!” Som om det vore det viktigaste. De tyckte att det borde vara olika symboler för tjejer och killar. Så man visste. Men om det skulle vara så, då finns det ju annat som är viktigt också. Och så kan man hålla på och lägga symboler på gestaltningarna tills vi har människor som ser ut som de gör nu. Då var det ju ingen poäng med det samtalet…

Inte för att jag vill ha det så. Jag ville bara tänka hur det skulle vara. Skulle vi vara lyckligare?