Otryggt

I ett tidigare inlÀgg skrev jag att man bör vara ytterst försiktig med vilken information man samlar in, eftersom det aldrig, aldrig, aldrig Àr helt otÀnkbart att den insamlade informationen hamnar i orÀtta hÀnder.

Rick Falkvinge har nu skrivit ett blogginlÀgg som med all önskad tydlighet beskriver vad jag syftade pÄ nÀr jag funderade över FRA.

LÀs det, och lÀs sedan nedanstÄende text igen.

FRA har antagligen sĂ€krare system som inte knĂ€cks lika lĂ€tt, men informationen blir trots allt insamlad och lagrad. Även om den Ă€r lagrad pĂ„ en sĂ€ker plats Ă€r det minst en mĂ€nniska som hĂ„ller i nyckeln. Den mĂ€nniskan mĂ„ste förr eller senare bytas ut mot en annan, och vem det blir beror pĂ„ vart makten ligger den dagen.

KĂ€nns det tryggt?

Det Ă€r inte utan att det kĂ€nns som att jag var lite förhastad i min paranoia. Det Ă€r ju ÄNNU VÄRRE! Man mĂ„ste inte ens byta ut mĂ€nniskorna innan man med nödvĂ€ndighet mĂ„ste svara nej pĂ„ frĂ„gan om det kĂ€nns tryggt. Det kĂ€nns inte tryggt nĂ„gonstans!

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.