Demokratiska processer förhindrade av ondskefulla maskiner

Igår skulle jag följa en länk in på forumet. Idag skulle jag gärna läsa motioner. Inte för att jag har mycket tid till det, men ändå.

Men jag möts istället av bilden nedan.

Det är ju inte så bra. Jag skulle föreslå att alla piratpartiets siter genast flyttas till en miljö där det är lite högre upp-tid. Speciellt nu när det är mindre än en vecka kvar innan alla motioner ska vara inlämnade och alla röster ska vara lagda för de lokala valen har vi inte råd med nertid.

Ansvarig behöver kolla vad det kostar med en dedikerad server någonstans. För jag tror att vi behöver det. Rick skrev om ”nästa vertikalitet”, och medan det var coolt att vi fick så många besökare till vår hemsida så att vi inte kunnat förutse trafiken och anpassa servern för den efter Pirate Bay-domen, kommer det inte vara lika coolt nästa gång. Då måste vi klara av besökare.

Fast bilden är ju hilarious, så det är ju ett plus iaf!

Flattr this!

11 reaktioner på ”Demokratiska processer förhindrade av ondskefulla maskiner”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratbloggar
 3. Det är väl en dedikerad server? Alltså en fysisk burk i ett rack. Sen att det kanske ligger lite för många saker på den, dvs att inte forumet och pw har varsin burk, det är ju en kostnadsfråga. Att hårdvara går sönder är ju lite svårt att förutse, om man inte flyttar ut allt i molnet vilket säkerhetsmässigt jag inte tror IT-avdelningen vill göra.

 4. Jag vill nog instämma i det Johan säger ovan och tillägga att jag verkligen ställer mig väldigt tveksam till allt vad outsourcing heter. Det kan vara acceptabelt i vissa speciella fall som last option.

  Jag tycker det är bra att vi har så mycket kontroll över vår egen drift som möjligt istället för att lägga vår tillit för väl och ve hos tredjepart. Däremot tror jag att det behövs mer järn, bättre redundans, och endel grejer som ligger offsite från colo:t där hook, sparrow och blood bor.

  Förövrigt hatar jag termen ”molnet”

 5. Hårdvara slits och till slut går den sönder. Min gissning (mtp temperaturen) är att orsaken den här gången var en CPU-fläkt som gav upp. Att förvänta sig att en dator skulle fungera ofelbart pga flytt till annan miljö är orealistiskt, även i den bästa av datorhallar kommer hårdvara lik förbannat gå sönder (been there, experienced that). Det går att nå i princip 100%:ig upptid med hjälp av redundant hårdvara med speglat data etc, tekniskt är det fullt möjligt att bygga oerhört driftsäkra IT-system och det enda som krävs är dubblerad hårdvara, tid och pengar…

  Hårdvara är enkelt, tid är dock bristvara (fråga Tortugagruppen) och pengarna som krävs gör säkert större nytta placerade på andra saker som tex valkampanjen. Den dagen PP har partistöd och tex kan anställa en IT-ansvarig på heltid kan det vara rimligt att överväga hårdvaruredundans och annan lyx, men just nu känns det som att det vore slöseri med de knappa resurser som partiet har.

 6. Jag inser att mitt ordval var dåligt när det gäller ”dedikerad server”. Men det finns tjänster som inte behöver kosta allt för mycket där man får tillhörande tekniker som jobbar dygnet runt med att se till att om en server går ner (eller blir gammal) finns det redundans.

  Men visst. Om vi kan klara samma sak själva till billigare penningar är det ju bara att köra. Noterar dock att forumet fortfarande inte är tillgängligt.

 7. Jag tror att det finns en liten förkärlek till alltför mycket lull-lull som belastar burkarna också. Man måste dels inte införa alla finesser bara för att det går och den rent grafiska biten kan ofta göras lättare samtidigt som information går fram lättare. Allt detta multiplicerat med lasten gör att det ofta går att lätta trycket enormt mycket. En lyckad KISS-filosofi gör också att både funktion och utseende upplevs bättre.

 8. Steelneck: jag tror inte alls att det lagts upp lull-lull i onödan. Har du något exempel på det?

  Jan-Olof: Jo, det kom upp sen, men då hade jag inte tid att vara inne. Tack för senast, förresten! När blir vi bjudna till Eskilstuna? =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.