Juldagen. Det betyder i vanliga fall middag hos mormor, men i år är den imorgon istället.Det betyder att vi kan sitta och ta det lugnt idag. Det är skönt. Jag har inte sovit ordentligt på ett tag.

Igår kulminerade julen som vanligt. All julmaten skulle ätas och alla julklappar delas ut. Förutom de som redan var utdelade. Det blir ju så när föräldrar inte bor ihop längre. Och man skuldbeläggs för var man är eller snarare var man inte är på själva julafton. För dagen är helig och går inte att byta ut. Och försöker man så blir det missförstånd, tydligen.

Tiap verkade inte ha förstått i år, varför hon bad mig välja en kruka av de hon precis köpt. De var inte min stil, så jag glömde den där. Det var inte medvetet, men ändå. Pappa gav bort pengar, för jag ville bara ha dyra saker.

En soffa vill jag ha. Och jag har beställt en från Ikea. För den som står i Jokkmokk får inte plats i mitt vardagsrum. Den är vänd åt fel håll, och mitt vardagsrum är byggt på ett avlångt sätt med balkongdörr mitt på änden. Verkar vara standard.

Så jag behöver sälja soffan som står i Jokkmokk, för tydligen är den ivägen. Om någon vill ha en 3+2-soffa, mörkröd, snygg och väldigt skön, ring mig så får vi lura ut hur vi ska ordna  med hämtning! Betalning kan vi nog komma överens om på något sätt.

Änyväjs så var det julafton igår, och folk var glada och snälla. I vår släkt var det ju lite tungt, för vi har nyligen haft ett dödsfall, och då är det ju svårt att vara glad. Men vi hade det mysigt i alla fall, och affärerna hade gjort det lätt för oss att shoppa och skrivit diverse namn på sakerna. Jag hittade halsband till syrran som det stod Elin på, och en tröja/blus till mamma med hennes namn på. Och jag fick munkjacka och klänning med mitt namn på av Göran, mamma och Elin.

Snajsigt värre! =)

Och så hittade jag ju faktiskt stövlar som jag ville ha. Och en kjol. Den jag letade efter förra året bara var framför mig plötsligt.

Det var ju lite kul att shoppa, upptäckte jag. När det finns pengar på kontot och man vet att man har råd att unna sig.

Sedan somnade vi till Kalle i mosters sköna soffa. Det har blivit tradition och är jätteskönt efter allt stök.

Laxen var omtyckt i år. Och jag hade trots mina egna protester snott ihop nån yogurt-gurka-sås som var jättegod till. Fast min nya favvis på julbordet är Pers omelett. Hur god som helst!

Nu sitter vi här, jag och syrran med varsin dator (jag älskar min putte-dator (EeePc)) och iaktar när Göran spelar Assassins Creed 2. Verkar vara svårt att styra i det spelet…

Jag lyckades äntligen rösta i primärvalet också. Jag vet inte vad det är för konstig minnesläcka, men eftert kandidat 15 var jag tvungen att gå in i vänteläge mellan varje kandidat. Fanns säkert nåt annat sätt att frigöra minnet också, men detta var det sättet jag hittade… =) Det funkade i alla fall så att jag nu har röstat på 22 kandidater. Min lista blev väldigt över