Knatten berättar om svininfluensans onödiga hysteri samt hur man går ur svenska kyrkan för att slippa kyrkovalet

Själv känner jag lite uppgivenhet angående svininfluensan. Det är ju något nytt man ska vara hysterisk över hela tiden. Om det inte är någon ny hemsk sjukdom som kommer döda oss allihop så är det någon katastrof som redan dödat hälften av oss. Eller i alla fall en massa människor. Det känns som att man har två val. Antingen oroar man sig för alltihop och dör i magsårsförgiftning, eller så skiter man i det och dör i en av katastroferna.

Eller så har man tur och dör av naturliga orsaker och behöver inte oroa sig. Fast det vet man ju inte förrän efteråt, och då är man död.

Angående kyrkan så var jag i en av dem i söndags. Och kände att jag måste verkligen gå ur. Möjligen kan jag heller aldrig mer sätta foten i en kyrka heller. För det kändes verkligen som att man var en inkräktare som inte hörde dit. Jag stod/satt (man ska ju resa på sig hälften av tiden för att inte somna eller något) där och vägrade sjunga med i psalmerna för att texten är ungefär ”gud är stor och vi tror på honom och jag tycker om Jesus… och förresten har Gud skapat allting, vi är hans barn som han tar hand om och vi växer inte upp, utan fortsätter klänga på en inbillad förälder långt efter att våra egna tröttnat på oss och kastat ut oss”. Eller i mitt fall så har jag insett att jag är självständig och har flyttat hemifrån själv.

Sedan var det både Fader Vår och Trosbekännelsen (och inte av den typen att man talar om att man har trosor på sig). De kan jag inte heller förmå mig att rabbla upp. Sedan vägrade jag äta bröd och vin och låtsas att det var Jesus också.

Så malplacerad man kan vara satt/stod jag alltså i ett hus som är heligt för vissa, men för mig bara är en cool byggnad där man pratar om saker jag tar avstånd från.

Måste gå ur. Då har jag orsak till att inte rösta i kyrkovalet också. För det känns just nu som att jag vill rösta på det sämsta för att förstöra, och det vore elakt. Så det ska jag inte.

Flattr this!

4 reaktioner till “Knatten berättar om svininfluensans onödiga hysteri samt hur man går ur svenska kyrkan för att slippa kyrkovalet”

  1. Förr kunde jag motivera mitt medlemsskap i kyrkan med att jag tyckte att de gjorde bra saker, men när kollekten går till ”Ekumenik och enhetlighetligt arbete inom kyrkan” (eller liknande), då är jag inte alls säker längre. Plus att allt det där bra arbetet gärna fick göras utan att de som får hjälp blir påprackade en religion som de eventuellt inte vill ha.

  2. Vidde: Den tanken korsade mig hastigt, och folk använder den ofta som argument. Men som sagt, kyrkan har inte ensamrätt till att göra gott (om den nu gör det vill säga), och isf är det väl bättre att gå ur, och donera? Sen om SD kommer efter kyrkovalet så kan slipper man ju betala pengar som de får tillgång till 😀
    Det blir iofs lite jobbigt om de kommer med i riksdagen, det är svårt att sluta betala skatt till dem :'(
    .-= Bill´s last blog ..Ultimate Weird a little =-.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.