RSS funkar tack vare Loopia

Eller snarare sysselsatte jag ett par killar som jobbar på Loopia med att klura ut vad jag gjort för fuffens för att få RSS-en att sluta funka i firefox.

Jag var ju helt superduperübermegaövertygad om att felet INTE låg i en fil, eftersom jag hade tankat hem alla filer på nytt, både wordpressfilerna och temafilerna. Och jag kunde ju inte tänka mig att det skulle ligga några fel i dessa. Jag menar annars skulle ju wordpress inte fungera för någon, och det är ju Andreas som gjort temat, så där kunde felet ju inte ligga.

Sedan så tyckte jag ju i alla fall att jag kollat i filerna jag själv varit på. Config och min lilla widget-fil…

I och med att jag var så säker på att jag kollat detta, så hävdade jag bestämt motsatsen när Fredrik påstod att det var där felet låg. Till slut fick killarna tillåtelse att gå in i mina filer och smuffla runt. Bara för att jag var så säker på att jag hade rätt.

Men det hade jag ju såklart inte. Widget-filen och configfilen var sparade med BOM istället för utan, och när det var åtgärdat fungerade RSS igen.

SÅ irriterande! Jag var ju lixom tvungen att erkänna att jag haft fel! Jag som hade tänkt mig en intressant inställning man kunde göra i wordpress som pajjade feedsen. Inte då.

Jahaja, nu fungerar RSS i alla fall, och det är jag glad över! Visual/HTML-mode i skriv-läget funkar också, och det är ju super!

Tänk vad duktigt folk det jobbar på Loopia! 😉

Flattr this!

2 reaktioner till “RSS funkar tack vare Loopia”

 1. Snyggt! Och snyggt igen! Jag har det här temat (Daleri Sweet) helt på svenska också om du skulle vilja ha det. Maila i så fall!

  Sen måste jag av nyfikenhet få fråga varför du lägger WordPress på en subdomän och sedan försöker importera enbart WordPress-bloggen till en sida på huvuddomänen – när det skulle vara ordentligt mycket roligare och mycket mer utmanande att lägga WordPress direkt på huvuddomänen, låta WP hantera alla sidor (såväl blogg, innehåll och feeds) och sedan hacka in nya funktioner i WordPress-helheten?

  Okej, det blir inte mer utmanande att göra så, för det är det enkla och förväntade sättet att göra det på. Men om du ändå ska köra WordPress för bloggen så finns det ju fördelar med att låta WordPress hantera alla dina vanliga innehållssidor också – med dina egna speciallösningar inkodade i till exempel plugin-form. Eller direkt i PHP i temafilerna! (andreas00 finns som WP-tema också, både på svenska och engelska)

  Jag vet att det är fult att ställa sådana frågor, haha… Men jag är bara nyfiken på om du har några spännande, nyskapande och kanske till och med geniala planer – eller om du krånglar till det bara för att krångla till det. 🙂

 2. Tack! Jo, den där texten hamnade där långt innan jag lurade ut hur man exporterade sina inlägg från blogger. Så tanken har faktiskt slagit mig att lägga hemsidan på bloggen på huvuddomänen. Fast det har inte blivit av.

  Det är ju dessutom mitt egenhändigt kodade (eventuellt lätthackade) CMS som ligger på hemsidan, och det är ju lite bäbis för mig och en svårkillad darling. =)

  Därför funderar jag på att skaffa in blogginläggen med nån snygg query till hemsidan och ändå ha den kvar här eller köra nån ful bakväg genom att importera wp-kod till min egen… Så att skriv- och adminfunktionerna ska funka. Men det senare tror jag inte blir av då det verkar krångligare än den gratifikation det skulle ge mig skulle göra lön för mödan.

  Fast anledningen till att jag gör allt detta över huvudtaget är mer för att lära mig och prova saker än för slutresultatets skull… =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.