Nu har valresultatet när det gäller alliansens majoritet sjunkit in lite mer. Jag hoppas det går bra för oss nu, och att vi inte blir sjuka. Och jag hoppas att vallöften om småföretagen slår in. Jag försöker vara positiv, och det gör jag genom att tänka som följer.

Jag tror att Vänsterpartiet kommer göra ett kanonval om fyra år. Då har svenska folket förstått det som någon skrev med vit krita utanför bensinmacken: “De som röstar höger har ingen själ!”

Om fyra år har svenskarna insett att det nya arbetarpartiet inte tycker att man är värd att kallas människa om man inte just arbetar. Att blå politik handlar om att ta från de fattiga och ge till de rika. Borgare… säger det någon någonting? Har folk läst historia i skolan?

Om fyra år har Ohly präntat in i folk att Vänsterpartiet är motsatsen till moderaterna, och att moderaterna inte är omtänksamma. Om fyra år går Vänsterpartiet framåt. Det kan jag lova!

Själv är jag piratpartist, men hjärtat sitter till vänster… Har vi tur behövs inte piratpartiet om fyra år. I annat fall ska vi protestera högt och ljudligt mot inskränkningar i privatlivet! Och vi ska ta lärdom av Ohly, för han har en bra strategi. Se själva!

Finns det motsättningar i att placera in sig i vänster-höger-skalan och vara pirat? Jag såg att några hade den åsikten i forumet på piratpartiets hemsida. Jag tycker inte det. Man kan väl agitera för båda sakerna… Så länge man inte uppträder som just pirat, förstås. Företräder man andra pirater kan man ju inte göra det, men annars, går det bra annars? Vi kan ju inte förbjuda åsikter… eller göra inskränkningar på yttrandefriheten. Det skulle vara så o-pirat!