Idag har jag pratat med en sverigedemokrat

Idag såg jag en länk till hur man ska bete sig på Twitter enligt vissa. Jag verkar bryta mot de flesta regler.

En sak som förvånade mig var att hashtaggen #svPol tydligen skulle vara ett tillhåll för rasister. Va? Skulle den inte handla om svensk politik i allmänhet?

En snabb fråga om det på Twitter gav mig mer än svar på min fråga (klicka för större, mer läslig bild):

rasist-twitter

Så där har ni det, SD är inte bara rasister, utan de tycker även att de äger Twitter och att alla andra borde kommunicera genom att skicka insändare till tidningar istället.

Jag undrar förresten om människan tänkte på hur ärlig han var med att SD är rasister. Brukar inte de försöka hålla det hemligt?

Är man inte SD:are hör man tydligen till ”etablissemanget” och är sosse också. Ingen aning om hur han drog den slutsatsen, men jag skulle inte säga att man hör till etablissemanget om man är piratpartist, eller ens om man tänker rösta på oppositionen nästa val.

Men det är ett fritt land (än så länge) och han får säga vad han vill. Jag kommer fortsätta använda Twitter i alla fall. Dock ej den taggen igen, för den verkar ju ha blivit helknasig.

Flattr this!

5 reaktioner på ”Idag har jag pratat med en sverigedemokrat”

 1. Nu tillhör iof. SD och deras anhängare det de själva föraktar och kallar ”etablissemanget”.

  En sak om SD’are och deras anhang är att Jan Guillou HAR rätt. De ÄR verkligen ofta idioter.

  Ifall de fått igenom kravet på goda kunskaper i Svenska språket för att få inneha medborgarskap i Sverige, så skulle det inte finnas så många Sverigedemokrater som hade medborgarskap…

  Kan vara något att ponera över 😛

 2. Visst, Roland X verkar inte riktigt ha alla hästar hemma. Jag har dock läst någonstans att man aldrig ska diskutera med idioter, för de drar ned diskussionen till sin nivå och sedan vinner de genom att vara mer erfarna(!)

  Det känns som om du har fallit i den fällan lite grann. Han kallar dig inte för sosse – han frågar om du är sosse? Att han inte kommenterar det där om rasister är inte heller samma sak som att han är öppen med att han och andra SD:are är rasister.

  Självklart är det långt mellan dig och Roland X, men det förtar effekten av det du skriver när du kritiserar honom för saker du har missuppfattat. Dessutom är det onödigt eftersom det räcker ypperligt med att skriva om hur totalt avskärmad från verkligheten man måste vara för att tro att SD skulle kunna kräva ensamrätt på att hålla till på twitter…

  1. Ja, jag har ju också hört det där. Jag gav liksom upp när han vägrade svara på en enda fråga jag ställde.

   Men hur jag drog slutsatsen att han var öppen med SD=rasist är ju liksom för att utgångsläget är att jag frågar när det blev så att #svpol var fylld av rasister. Och hans svar på det var ”lämna hela twitter åt SD”. Hade han sett skillnad på SD och rasist hade han sagt ”Ja, det är förjävligt, de ska lämna Twitter åt SD”.

   Det är liksom den konsekventa avsaknaden av förnekande som gör att jag tycker att han till sist har bekräftat för mig att det är så att i alla fall han själv ser det som SD=rasist.

   Sedan, visst, han skriver inte heller att ”Du är inte rasist/SD, alltså är du sosse”, men på min fråga om jag får Twittra svarar han med motfrågan ”Är du sosse?”. För mig så är det ganska specifikt. Det är som att jag nu skulle fråga dig om du är homosexuell. Varför skulle du vara det, liksom? Det är det jag ställer mig frågande till, att jag blir tillfrågad om jag är sosse när jag inte gjort något för att få någon att tro att jag är det.

   Sedan kanske jag inte skulle hårdra allt på det sätt jag gör. Det kan jag ta åt mig till en annan gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *