Fel galopp

Jag kom just hem frÄn stallet. Det var varmt dÀr. Det har varit varmt hela dagen, men det hela kulminerade liksom under ridlektionen. Jag höll pÄ att dö! Eller ok, kanske inte dö, men i alla fall svimma.

Vi hoppade, och red mot slutet i en Ätta över fyra hinder. Min pÄlle var en himla go en. Mozart heter han. Men antingen var han lika överhettad som jag, eller sÄ var det himla jobbigt att springa nÀr han precis Àtit, precis som jag. Hur som helst gick det inte alltid fort framÄt, och jag orkade knappt hÄlla igÄng under uppvÀrmningen.

Sen Ă€r det ju det hĂ€r med olika galopp. För oinvigda kan jag berĂ€tta att hĂ€star kan galoppera pĂ„ tvĂ„ olika sĂ€tt, helst. De kan sĂ€tta höger eller vĂ€nster fot framför den andra i varje sprĂ„ng. DĂ„ blir det höger eller vĂ€nster galopp. Det Ă€r önskvĂ€rt att ha höger galopp i höger varv, alltsĂ„ spĂ„r som kröker av Ă„t höger. I normala fall brukar jag inte kĂ€nna SÅ tydligt nĂ€r det Ă€r fel, men ikvĂ€ll hade jag typ alltid fel nĂ€r jag kom frĂ„n högerkrökt spĂ„r till vĂ€nsterkrökt spĂ„r (som man ofta gör i en Ă„tta).

Det kĂ€ndes allmĂ€nt jĂ€ttefel och om det inte var för att hĂ€sten var sĂ„ bra pĂ„ att hoppa sĂ„ hade det inte gĂ„tt alls. En gĂ„ng hade han kommit pĂ„ att han skulle byta, och i alla fall bytt galopp med frambenen. Korsgalopp kallas det. Himla bra…

Det var som sagt extra varmt i ridhuset idag. Det har varit varmt och fuktigt hela dagen, utom det hÀr regnet som kyler ner en pÄ ett blött och obehagligt sÀtt. Och utom luftkonditioneringen pÄ jobbet som blÄser typ skitkall luft pÄ en hela dagarna. Nyss höll jag pÄ att förgÄs av vÀrmeslag och tillverkade gurk-vatten.

Det Àr lÀtt och gott. Man tar bara vatten och gurka. Klart. Eller det ska helst dra lite, men vem har tid med det?

ApropÄ bilder pÄ grönsaker gav mig Noom i uppdrag att ta kort pÄ grönsaker idag. Sedan föreslog den att jag skulle ha dem som bakgrund pÄ telefonen för att motivera mig att Àta mer av dem, men dÀr har jag ju Daenerys Stormborn! PÄ lÄs-skÀrmen alltsÄ. PÄ den riktiga bakgrunden har jag ett roligt bakgrundsgrejs som simulerar smÄ celler som Àter mat man kan plutta dit med fingret. Mycket anvÀndbart.

HÀr Àr i alla fall bilder pÄ nyttigheter som jag lyckats Àta av och ta kort pÄ idag. Ok, jag vet inte om Basilika rÀknas riktigt, men det Àr ju grönt i alla fall.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.