Deklarerad i alla fall

SĂ„dĂ€rja! Alla siffror Ă€r nu inmatade med flera minuter tillgodo. Situationen var uppenbarligen inte sĂ„ hopplös som jag mĂ„lade upp den. Det Ă€r ju nĂ€stan alltid sĂ„…

Tips till mig sjĂ€lv inför nĂ€sta Ă„r: bara för att en ruta inte ska fyllas i Ă€r det inte ok att skriva en nolla i den! Skatteverkets maskiner reagerar omedelbart pĂ„ att en siffra finns tillgĂ€nglig och börjar radda upp en massa extra rutor som mĂ„ste fyllas i för att redovisa den lilla oskyldiga nollan som inte ens behövde vara dĂ€r… Sedan gnĂ€ller de pĂ„ att det inte gĂ„r att skriva vĂ€rden under 1.

Vidare tycker jag fortfarande att det Àr förfÀrligt att ören Àr helt avskaffade hos Skatteverket. Jag har minsann hanterat ören. Det har betalats ören hit och dit och de korrekta siffrorna innehÄller kommatecken. NÄgonstans i mig sÀger nÄgot ifrÄn nÀr jag behöver skriva typ 556 istÀllet för 555,50. Det blir ju inte den riktiga siffran! Har man otur kan alla de dÀr avrundningarna Àndra resultatet flera kronor Ät endera hÄllet. Och att avrunda pÄ annat sÀtt Àn matematiskt korrekt (till exempel genom att avrunda uppÄt bara varannan gÄng för att undvika för stora avrundningsfel) kan jag bara inte alls med. Det fÄr de faktiskt finna sig i nÀr de inte tillÄter kommatecken!

Nu tÀnker jag blöta ner mig och sedan krypa ner i sÀngen. Min frisyr kommer att bli kuriös. Det Àr nog bra. Jag sÄg en synnerligen kuriös frisyr imorse, och det förorsakade ett mycket bra leende frÄn min sida. Det var uppskattat pÄ alla möjliga sÀtt. SÄ det sÄ. :)

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.