Trassligt med åldersgränser

Som vi ju vet är det förbjudet att lustfyllt tråna efter avklädda delar av animerade flickor som ännu inte är 18. Därför blev det smått lustigt när jag var hemma hos en manlig vän och tittade på Tangled häromdagen. En bit in i filmen utbrast han nämligen ”Hon är ju rätt sexig!”.

Eftersom filmen handlar om tjejens önskan att på sin 18-årsdag se ett gäng lampor sväva mot skyn (det är rätt fint, ja) på nära håll kunde vi alltså veta att hon var precis en dag för ung för min vän att bli upphetsad av henne vid just det tillfället.

På bilden till vänster är hon inte 18 ännu, ett barn som blir kränkt om du tänder på henne. Eller?

På bilden till höger har hon fyllt 18 (dagen efter) och då är det helt ok.

Blev det inte lite rörigt nu?

Antagligen behöver vi inte oroa oss eftersom syftet med denna film inte är att få små datornördar att bli våta i byxan, utan vad nu syftet med sådana där gulliga filmer är. Håva in pengar, kanske.

Men betänk en tecknad film gjord i just det syftet i ett land med lite annorlunda syn på vem som är lovlig eller inte, där någon fyller 18. Är då halva filmen olaglig? Det är ju inte som att en människas kropp ändras nämnvärt när man fyller år…

Och bara för att trassla till det lite mer, när är det ok att tycka att Kes i Star Trek är sexig? Okampa blir bara typ 8 år gamla…

Flattr this!

7 reaktioner på ”Trassligt med åldersgränser”

 1. Pingback: Piratpartiet Live!
 2. Jadu, knepig fråga.

  I trassel så är det ju egentligen ingen större skillnad på hennes utseende från 17-18 (kanske inte hade varit det i verkliga livet heller iofs), men tycker nog inte att det är nåt egentligt fel att tycka att ”hon” är sexig. Se men inte röra heter det ju eller? 😉 Nu säger jag inte att det är ok att tycka en 13 åring är skitläcker om man är äldre, skulle jag aldrig tycka. Där med basta! =)

  Dock, trekkie som jag är så tycker jag att Kes är redigt läcker trots att hon bara är typ 6 år gammal i serien ^^ Men Ocampa växer ju upp extremt fort och blir ”vuxna” kroppsligt väldigt fort. Så vet inte om det räknas där? =)

  1. Nej, jag känner att lagen har blivit väldigt snårig, och en annan som bejakar sin sexualitet blir lite orolig vad man egentligen får titta på…

   Men som sagt är det antagligen ok så länge den som ritade/filmade inte gjorde det i syfte att det skulle bli föremål för suktande under alltför tung andhämtning… 😉

 3. Japp, jag skrev också om åldersgränserna på fantasifigurer:

  Lakes Lakonismer: När blir en alv byxmyndig?

  Galet att polisen tvingas spendera resurser på detta, istället för att bekämpa riktiga brott…

  Dock måste jag vidhålla att – Jo, det ska vara lagligt att tycka att en 13-åring är skitläcker! Tankar BÖR, FÅR och KAN vi aldrig förbjuda. Att däremot någon agerar utifrån sina tankar är något som samhället kan välja att lägga tydliga värderingar på, genom exempelvis lagstiftningen.

 4. Och nu kom ju det jag väntat på, en student blev anmäld för att han hade en nakenbild på sig själv som liten på sitt studentplakat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *