Resa

Resor Àr nÄgot de flesta mÀnniskor Àgnar sig Ät i olika utstrÀckning. TÀnk dig sjÀlv! Om du hör talas om en mÀnniska som förblivit pÄ en och samma plats hela livet, eller för den delen nÄgot Ärtionde, vÀcks det dÄ inte en förundran, nÀstan misstÀnksamhet? Jag antar att det ligger i vÄr natur att flytta pÄ oss, att upptÀcka mer av omvÀrlden genom att se fler platser Àn den man Àr född pÄ.

Man hinner tÀnka en del nÀr man Äker tÄg. Man förflyttar sig i rummet, men samtidigt i tiden. Det Àr tid man inte fÄr tillbaka, sÄ det gÀller att göra nÄgot av den.

Det dÀr Àr ett synnerligen dumt uttryck, förresten. Vad gör man, eller var Àr man om man fÄr tillbaka tiden det tar att göra det man dÄ gör, egentligen? Jag tror att det Àr ytterligare ett sÄnt dÀr uttryck jag inte har möjlighet att förstÄ fullt ut utan att grÀva ner mig i vad folk egentligen menar. De flesta anvÀnder det antagligen bara slentrianmÀssigt utan att Àgna en tanke Ät hur mÄnga frÄgor som riskerar att dyka upp i mitt huvud om jag fÄr tid över.

Det kan bli lite jobbigt...

Hela livet kan vĂ€l ses som en enda lĂ„ng resa. Men frĂ„gan Ă€r, ska man stanna ofta utmed vĂ€gen eller hinna se sĂ„ mycket som möjligt? Hinner man njuta av intrycken om de kommer för tĂ€tt? Är det nĂ„gon mening med minnen om man inte tar sig tid att minnas?

Jag undrar om man kÀnner sig trött om resan blir för lÄng. Jag gör det sannerligen om det gÄr för fort för lÀnge.

Sedan var det ju det dĂ€r med vart man egentligen Ă€r pĂ„ vĂ€g. Det vet man ju inte Ă€ven om man tycker att man nogsamt följer en utstakad stig, eller för den delen hĂ„rt trafikerad farled. RĂ€tt som det Ă€r har man hamnat mitt i ingenstans, och dĂ€r Ă€r sĂ€llan sĂ„ tomt som man skulle kunna tro…

Nu ska jag till exempel trÀffa mÀnniskor som betyder massor för mig, och jag vet inte riktigt hur jag hamnade hÀr eller vart jag ska, bara att jag Àr hÀr nu, och det Àr underbart Àven om jag Àr trött!

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.