LĂ€skiga ord

NÀr jag började skriva verkade 50000 vara en överstiglig siffra. Men jag skrev i alla fall, förvissad om att jag bara behövde försöka, och att ju fler ord jag skrivit ju lÀttare skulle det verka.

Men döm av min förvÄning nÀr det har blivit svÄrare!

De 10000 första orden skrevs med förundran. Hur kunde jag ha skrivit 10000 ord redan? Jag hade ju bara börjat! Sedan var jag plötsligt halvvÀgs, och allt var spÀnnande.

Men nÄgonstans blev det svÄrt. Jag tror det började nÀr jag lÀt mina karaktÀrer (som kommer frÄn ett folk (inte mÀnniskor)) möta ett annat folk (mÀnniskor) i en stad. De dÀr luriga mÀnniskorna var jobbiga. De tÀnkte en massa. Inte nog med att de bodde i en stad som behövde ett namn, fullt med individer som ocksÄ behövde namn, de tÀnkte pÄ andra platser som jag inte visste nÄgot om!

Namn pĂ„ folk var inga större problem, men stĂ€der och byar… Om man vet att det stormar mycket i en stad vid havet kanske man döper staden till Stormvind eller nĂ„got annat fantasifullt. Eller i mitt fall, Östhamn om det Ă€r en stad som ligger liksom öster om allt annat och har en hamn. Men hur döper man en stad som nĂ„gon bara flyktigt tĂ€nker pĂ„? NĂ€r allt man vet om den Ă€r att den ocksĂ„ ligger vid havet och att den ligger vĂ€sterut. Det gick inte. Det blev en massa röriga tankar och placeholder. Det störde mig.

Sedan har vi ju Viddes obenÀgenhet att nÄgonsin spela mÀnniska i nÄgot rollspel. Det Àr för att jag kan mÀnniskors vÀrld, och den Àr trÄkig. Det Àr som det kÀnns i alla fall. SÄ varför tycker mina karaktÀrer att det Àr bra att undersöka mÀnniskornas sÀtt att leva? Varför Àr min sidekick sÄ förtjust i fiskebÄtar nÀr jag tycker att det Àr dötrist?

Nu har jag 10000 ord kvar, och de kÀnns lika omöjliga som alla de 50000 som jag skulle skriva frÄn början. Det har blivit nÄgon grej i mitt huvud.

Och om jag hade skrivit pĂ„ berĂ€ttelsen istĂ€llet för hĂ€r hade jag haft 347 mindre ord att skriva (enligt denna sida)…

h

SSettp://www.w

Dowwiki.com/Stormwind

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.