Vad vill Piratpartiet egentligen?

PÄ kort sikt vill vi att du vÀljer in oss till riksdag, kommun och landsting. Det Àr bara du som kan göra det med din röst.

PÄ Ànnu kortare sikt vill vi sÀtta upp en valstuga för att kunna informera Ànnu fler om hur viktigt det Àr att man vÀljer individers rÀttssÀkerhet, frihet och privatliv före rÀdsla för terror och förlorade inkomster.

Uppsala Àr lite av vÄra idoler med sin valstuga, och vi vill naturligtvis göra som dem!

Men först var vi tvungna att ha tillstÄnd. TvÀrtom vad folk tror vill vi faktiskt följa de flesta av samhÀllets regler sÄ att det blir ordning. Vi betalar gÀrna för oss ocksÄ.

I den hĂ€r historien har vi betalat för att ansöka tillstĂ„ndet, som det ett tag sĂ„g mörkt ut att fĂ„. Vi fĂ„r fortfarande inte finnas bland de etablerade partierna, utan fĂ„r hĂ„lla oss pĂ„ avstĂ„nd. Efter en hyfsat nervös vĂ€ntan fick vi i alla fall beskedet att ”Ja, ni kan fĂ„ vara pĂ„ skolgĂ„rden, men hĂ„ll er pĂ„ gungorna, inte pĂ„ fotbollsplanen med inne-gĂ€nget”. Vi ser det som en styrka. Vi kommer att ha en bit av centrum för oss sjĂ€lva och vi ska se till att synas!

Det kan ju Àven vara skönt för den osÀkra vÀljaren att inte behöva överösas av olika partier frÄn olika hÄll, utan lugnt kunna prata med ett parti som Àr sansat nog att hÄlla i hatten nÀr det blÄser hysteri frÄn alla hÄll. Jag syftar dÄ till att de andra partierna gÀrna anvÀnder rÀdsla som slagtrÀ i sina debatter. RÀdsla för terrorister, pedofiler eller fildelare som tar mer Àn de ger. Vi stÀller oss frÄgan hur stort hotet egentligen Àr, och vad man Àr beredd att offra i striden. Ibland Àr det inte vÀrt att bomba en hel stad för att nÄgon sÀljer knark i ett gathörn.

Anders LindbÀck skriver pÄ sin blogg:

SÄ den 21 augusti kl 12.00 sÄ börjar vÄrt tillstÄnd och den 21 augusti kl 12.00 sÄ kommer vi börja att bygga vÄr valstuga pÄ Hantverkargatan 10 i VÀsterÄs. Det blir en byggsats av trÀ och den tÀnker vi mÄla lila med vita knutar sÄ den ser ut som en typisk svensk piratsommarstuga.

Vi har redan skapat historia genom att fÄ tillstÄndet. Nu skall vi skapa historia genom att vinna valet och komma in i kommunfullmÀktige.

VÀlkommen till första hammarslaget som slÄs av hemlig vÀlkÀnd piratpartist vilket startar byggnationen. HjÀlp oss bygg valstugan som för oss in i VÀsterÄs kommunfullmÀktige, VÀstmanlands landstingsfullmÀktige och Sveriges riksdag.

LĂ„t oss Ă„terigen skapa historia!

Jag instÀmmer, och vill gÀrna se att alla pratar om Piratpartiet igen!

PÄ lÄng sikt Àr det sÄ mycket vi vill göra. HÀr Àr en video som presenterar en del av det:

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.