Det svÀnger om kanonerna

Yrvaket lÀser jag om att det tydligen svÀnger om kanonerna runt ACTA-förhandlingarna (jag hann inte lÀsa nÄgot alls igÄr, kÀnns det som). Det Àr bra. Jag har tidigare bloggat om varför man ska akta sig för ACTA, och det gÀller fortfarande. Det Àr inte avtalet i sig som Àr dÄligt, utan vad som beslutas.

För att förhindra att sĂ„dana dumheter som exempelvis ”Three strikes” (du blir avstĂ€ngd frĂ„n Internet om du blir anklagad för fildelning tre gĂ„nger) förhandlas fram krĂ€ver parlamentet full insyn i förhandlingarna och att sĂ„dant som strider mot parlamentets tidigare beslut inte fĂ„r förekomma.

Detta Àr viktigt inte bara för PP/Gröna och PPE/ECR, som frÄn början lade fram varsin resolution, utan nu har en gemensam resolution nÄtts över partigrupperna och lÀmnats in.

Ur resolutionen:

10. Considers that in order to respect fundamental rights such as freedom of expression and the right to privacy, with full respect for subsidiarity, the proposed Agreement must refrain from imposing any so called ”three strikes” procedures, in full respect of the decision of Parliament on article 1.1b in the (amending) Directive 2009/140/EC that calls to insert a new para 3 a to article 1 Directive 2002/21/EC on the matter of  ”three strikes”

Rick Falkvinge skriver:

Och via Hax och Christian fÄr jag precis nyheten att texten till resolutionen nu Àr postad. Det Àr starka kanoner sÄ att det svÀnger om det! Parlamentet sÀtter ner foten om att de inte tar skit av den hÀr sorten över huvud taget, och krÀver bÄde öppenhet, insyn och att vissa element (avstÀngningar frÄn Internet, grÀnsgenomsökning av handvÀskor efter kopierade skor) inte fÄr förekomma.

EDIT: SvD verkar dock ha missat vilka som var delaktiga i drivandet av resolutionen (tips frÄn Skype).

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.