Hemska HADOPI

Igår läste jag till min fasa att Hadopi-lagen röstats igenom i det franska parlamentet, vilket kan innebära att illegala fildelare i framtiden stängs av från internet.

HADOPI är en riktigt dålig idé, och verkar härröra från människors okunskap om hur integrerat internet är i vårt samhälle. Själv skulle jag bli lika handikappad som när jag var liten när det gäller att ta reda på information. Jag hade nämligen sjukt svårt att hitta människor med liknande intressen och aktiviteter i samhället som jag ville vara med på. Mina föräldrar ville inte ha lokaltidningen, och jag förstod inte att det var i den mycket (men inte all) information fanns.

Att stänga av människor utan domstolsbeslut från något så samhällsnyttigt är så idiotiskt och elakt att jag saknar ord just nu.

Misstanke om brott kan uppstå lite hur som helst och beror ibland på hur folk drar slutsatser av den information de har. Nyheter24 drar lite smått hysteriska slutsatser efter att ha läst vår EU-strategi. Eftersom det finns möjlighet att samarbeta med vissa grupper som är för legalisering av diverse anses vi ha anammat samtliga av deras frågor och gjort dem till våra egna. Det stämmer naturligtvis inte riktigt.

Att man samarbetar med någon för att få igenom sina egna viktiga frågor innebär inte att man aktivt tar ställning för de andras frågor. Och det är för tidigt att spekulera i vilka överenskommelser som kommer att göras när grupperingarna ska ske i parlamentet. Vi vet för lite om hur många mandat de olika grupperna kommer att ha.

Om du fortfarande undrar varför man ska rösta pirat i valet så kan du läsa en grundlig genomgång av några av orsakerna här.

EDIT: länk

Flattr this!

8 reaktioner på ”Hemska HADOPI”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Johanna Julén
 3. Pingback: Piratbloggar
 4. Pingback: Per Nissilä
 5. HADOPI är ren och skär fascism, det finns inget annat sätt att beskriva det. Här överlåter man kontrollen över rättsväsendet till kommersiella särintressen. Det är ett giftermål mellan staten och företagen. Det är fascism i sin renaste form.

  HADOPI är fullständigt sjukt och är en cancertumör på vårat moderna samhälle. Det sjukaste av allt är att man behöver inte bli fälld, det räcker med att bli anklagad – och upphovsrättsmaffian står själv för anklagelserna såklart. Fullständigt sjukt.

 6. Det är därför det är så viktigt att vi får igenom tillägg 138 i telekompaketet så att HADOPI måste rivas upp. Hemska tanke är ju om det sprider sig under parollen ”Det har ju fungerat så bra i Frankrike”!

 7. Jag tycker det är lika viktigt att vi får med 166 och hela CRA-paketet.
  Angående Hadopi så skickade jag mina sympatier till Franska vänner i morse, en la upp mitt mail på sin blogg.
  (på franska och engelska)
  http://blog.entremidietdeux.com/

  Som jag också skrev i min CS-blogg idag ”När jag vaknade upp i morse (till min G1 som låter som Neos klocka i Matrix) så hoppades jag att gårdagen var en ond dröm.

  Det har hänt så många konstiga saker på sista tiden… och att Hadopi gått igenom anser jag vara ett bevis på att den här världen inte är ”på riktigt”, vi är förmodligen del i ett knasigt datorspel och Sarkozy är en ond

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *