Hur man drar slutsatser

Innan man läser nyheten ska man läsa detta warpdrive-citat. Jag utgår från att anakata är en av dem som driver TPB, då det verkat som det i tidigare citat. Som han säger är det konstig slutsledningsförmåga hos utredarna… Jaja, de kanske bara följer alla tänkliga spår (som de faktiskt borde), men måste de uttala sig om det till tidningarna? Iofs vill väl alla veta vad som pågår, men det känns ändå som att fel signaler skickas ut.

För övrigt (och helt orelaterat till ovanstående) tycker jag att det är konstigt att ett stort företag måste göra reklam för att locka anställda i ett land där det råder så stor arbetslöshet som i Sverige… Jag syftar på mcDonald’s, som hade en reklambanner på lunar där det var en relativt fräsh kille (tror jag) i typ 20-årsåldern, och så stod det ”Vi är många ungdomar som arbetar tillsammans”. Jaha? Så de vill anställa fler ungdomar? De vill att de unga ska hoppa av gymnasiet och börja jobba på donken ist? Kanske inte. Men det kändes så. Och jag undrade lite över HUR det kan behövas reklam? Det finns ju massor med folk som vill ha ett jobb. Sätt in en annons på arbetsförmedlingen under ”utan krav på yrkesutbildning eller körkort”! Jag lovar att det blir en anstormning, eftersom de 6 (max) andra jobben under samma kategori börjar med ”Du ska sälja varor som du först köper” eller ”Du kommer att arbeta på provision…” eller ”Du har ansvar för att toaletten blir ren” eller ”Det krävs tidigare erfarenhet inom branchen” (den senaste ligger under fel kategori).

Flattr this!

2 reaktioner på ”Hur man drar slutsatser”

  1. Grejen är ju den att ingen VILL jobba på Mcdonken. Deras jobb är ungefär som deras hamburgare – ser enormt attraktiva ut i reklamen, verkar totalt idealiska, men när man äter dem är det nån sorglig platt historia som smakar wellpapp. Detta eftersom man i reklamen har gjort en idealiserad hamburgare, full med fusk som t.ex. hårsprej för att få brödet att se nybakat ut.

    Samma sak med jobbet, det är i princip obefintlig lön, långa tråkiga timmar och chefer som inte bryr sig ett piss om nånting, men i reklamen ser det ut som en riktig karriär.

  2. Det var typ det som var poängen. Om man måste göra reklam för att få outbildad arbetskraft i Sverige idag, då ligger det hundar begravna. Hoppas jag inte var bokstavlig nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *