patcha patcha patcha WINDOWS WINDOWS!!!

Om ett program kraschar, då vill man avsluta processen. Eller hur? Men det går inte alltid via aktivitetshanteraren. Ibland ligger den kvar och tar tjurigt upp minne. Vad 17 då för? Idealiskt vore ju om programmet aldrig kraschade, men tills dess: nån som vet nåt himla effektivt sätt att döda en process på?

Det är nämligen så att när detta program kraschar (det är inget fel på programmet, egentligen. Det är min dator) kan jag ibland inte döda det via aktivitetshanteraren. Jag har provat att välja avsluta program, att avsluta själva processen under fliken processer, och att högerklicka hej vilt. Vad som däremot funkar är att starta om datorn, så det går uppenbarligen att få död på processen. Men det blir jobbigt att starta om datorn var 5:e minut.

Är det nån som har typ nåt program som slår ihjäl processer?

Flattr this!

7 reaktioner på ”patcha patcha patcha WINDOWS WINDOWS!!!”

 1. tja, testa slå av felrapportering om du har det på, för när ett program krashar vill dr watson (eller vad det heter) göra en felsökning samt en rapport.

  testa gå in på fliken avancerad och sen knappen felrapportering under egenskaperna för ”den här datorn”.

 2. killall är såvitt jag vet ett linux/unix/BSD-kommando. Väldigt effektivt. Tror inte nån ”portat” det till Windows.

  Jag tror personligen att MS har icke-dokumenterade funktioner i Windows.

  ”ja, men om du sätter den här variabeln till 1 så gör det så att användaren inte kan stänga av ditt program, oavsett vilket! Det har vi kodat in i vårat OS i smyg! Dumma användare ska inte tro de kan nånting.”

 3. Om du inte lyckas döda en process i processlistan i aktivitetshanteraren så är det nog dags att se över Windows. 🙂 Förår inte hur folk lyckas 😉

 4. Du får kika efter det där killall. Kanske finns nån som portat det.. nog för att jag precis som isecore säger tvivlar på att det gör det alternativt inte funkar fullt ut så är det ju värt ett försök.

 5. Eller så fixar jag det verkliga problemet! =) Men jag ska kolla efter programmet. Säger Skrudde att det finns är det nog för att han har sett det. Det kan ju vara bra att ha rätt vad det är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *